Friday, April 30, 2010

Wednesday, April 14, 2010


Kontrak Apco bernilai RM77 juta setahun

Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Nazri Aziz hari ini mendedahkan di Dewan Rakyat bahawa kontrak yang dimeterai antara kerajaan dengan firma perunding perhubungan Apco Worldwide bernilai hampir RM77 juta.

Dalam jawapan bertulisnya kepada Tian Chua (PKR-Batu), jumlah yang didedahkan Nazri itu adalah dua kali ganda daripada yang dilaporkan sebelum ini.

Tian Chua merujuk laporan akhbar yang memetik Nazri, sebelum ini sebagai berkata jumlah yang dibayar kepada Apco berjumlah RM28 juta.

Bagaimanapun dalam jawapannya berhubung soalannya itu, Nazri berkata jumlah yang dibayar kepada Apco bernilai US$24 juta.

"Tukarkan jumlah itu dalam ringgit dan anda akan mendapat hampir RM77 juta."

Tian Chua berkata jumlah itu adalah untuk bayaran selama setahun.

"Saya tidak tahu sama ada dia tersilap atau membuat perkiraan yang salah berhubung kadar tukaran asing ringgit kepada dolar. Mungkin dia berfikir bahawa ringgit Malaysia masih kukuh dan nilainya hampir sama dengan dolar,” katanya dengan nada sinis.

Tian Chua melahirkan rasa tidak percayanya bahawa jumlah wang yang sebegitu banyak dibayar kepada firma asing sedangkan syarikat tempatan juga mampu melakukan tugas yang sama.

"Adakah perkhidmatan Apco begitu istimewa yang memerlukan bayaran sebegitu tinggi? Kenapa tiada syarikat tempatan diambil. Saya pasti firma tempatan mampu melakukan kerja itu,” katanya lagi

Thursday, April 8, 2010

UMNO = PERKASA = RASIS = BARUA MCA/GERAKAN!!!!siapa sebenar pengkianat negaraKREDIBILITI Polis Diraja Malaysia (PDRM) dipertikai apabila Asiasoft (M) Sdn Bhd dilantik sebagai sub-kontraktor bagi pembangunan Sistem Laporan Polis (RPS) Fasa ketiga, dari sistem analog kepada sistem digital.

“Sistem Laporan Polis (PRS) fasa ketiga diserahkan pada Perunding Master Plan Sendirian Berhad (kontraktor utama) yang kemudiannya diserahkan pada sub kontraktor Asiasoft tanpa mengikut prosedur,” jelas Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim tengah hari tadi dalam suatu kenyataan media di lobi Parlimen.

Menurutnya, perlantikan firma komunikasi strategik tersebut mencurigakan kerana turut membabitkan dua programmer dari Agensi Perisikan Israel (ISA), iaitu Izhak David Naskar dan Ido Sccheschter.

(Gambar) Mr. Izhak Naskar dan Dr. Ido Schechter ketika pelancaran bursa saham syarikat TIS di Bursa Saham Tel Aviv pada 3 Disember 2006

Anwar yang juga Ahli Parlimen Permatang Pauh mendedahkan, Izhak merupakan pakar sistem komputer yang pernah memenangi anugerah dari Kementerian Pertahanan Israel.

Izhak kemudiannya, menurut Anwar, bertanggungjawab membangunkan sistem perisikan berteknologi tinggi negara haram Israel beberapa dekad lalu.

Manakala, Ido pula, menurut Anwar dipercayai masih berkhidmat sebagai tentera kor risik Israel.

Kedua-dua peribadi misteri tersebut, menurut dakwaan Anwar, sedang melakukan tugas masing-masing di tingkat dua dan tiga, Ibu

Pejabat Polis Bukit Aman.

Tidak cukup dengan itu, menurut Anwar, keterlibatan perisik Zionis-Israel dalam PDRM dan sistem keselamatan dalam negeri turut disahkan sendiri oleh (Unit Polis) Cawangan Khas dan Jabatan Logistik Polis Bukit Aman.

Pun begitu, menurut Anwar, pegawai tertinggi dalam Polis dan KDN sendiri seolah-olah merestui keterlibatan dua perisik Israel dalam sistem keselamatan negara.

Dari segi yang lain, Anwar berkata, walaupun AsiaSoft tersebut didaftarkan di Malaysia, namun syarikat itu dimiliki secara penuh oleh Asiasoft Pte. Ltd yang berpangkalan di Singapura.

Bercakap pada sidang media yang sama, Datuk Mahfuz Omar, Naib Presiden PAS merayu kepada Majlis Raja-Raja Melayu supaya campur tangan dalam isu terbaru tersebut.

Beliau yang juga Ahli Parlimen Pokok Sena berkata, Majlis Raja-Raja Melayu wajar berbuat demikian memandangkan PDRM di bawah legasi mereka.

Antara yang menyertai Anwar dan Mahfuz adalah Tian Chua (Ahli Parlimen Batu), Mohd Nasir Zakaria (Ahli Parlimen Padang Terap), Yusmadi Yusof (Ahli Parlimen Balik Pulau).

Sebelum pada itu, Anwar ketika membahaskan bajet tambahan KDN di Dewan Rakyat, mendedahkan beberapa surat rasmi PDRM berhubung pembabitan dua perisik Israel dalam PDRM.

Selain itu, beliau turut meminta KDN menjelaskan tentang projek APCO425 (kemudiannya dikenali sebagai RMT Net) di Taman Teknologi Sungkai yang bernilai antara RM900 juta hingga RM999 juta. -END

1Malaysia Samy di utamakan.. Melayu di ke-2kan

Monday, April 5, 2010

MP mcm ni yg duk kutuk ANWar


APCO - UMAT ISLAM RELAX JE
Rasanya umat Islam semacam tak sensitif dengan zionis dan Israel. Apabila Najib dan kerajaan Malaysia dikaitkan dengan APCO, tak kedengaran pun suara menentangnya.

Kalau orang kampong tak tau, kira ok juga, tetapi tak dengar pun suara mahasiswa, Abim, PKPIM, Persatuan Ulama dan NGO Islam yang lain

Kalau Pas dan PKR sahaja yang bising, maka akan dikatakan kerana politik sahaja.

Sunday, April 4, 2010

Saturday, April 3, 2010

1 Malaysia = 1 Israel ini buktinya
PERTAMA

Ini Najib buat (1Malaysia)

Najib kata, “Dalam Belanjawan 2010, dan sebagai sebahagian daripada usaha kami untuk melaksanakan kaedah rawatan perubatan dan piawai paling tinggi untuk semua rakyat Malaysia, saya telah mengumumkan penubuhan Klinik 1Malaysia yang baru di seluruh negara bernilai RM10 juta.


Klinik-klinik ini diilhamkan dalam semangat "Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan" untuk memberikan rawatan kesihatan segera kepada semua rakyat Malaysia di kawasan-kawasan perumahan yang memerlukan perkhidmatan mudah” Sejak 28 Disember 2009, dan pembukaan perkhidmatan pertama di Lembah Pantai, 50 Klinik 1Malaysia telah dimulakan di kawasan-kawasan perbandaran yang terpilih.

Setakat ini lebih daripada 100,000 orang telah mengunjungi klinik-klinik ini (mewakili purata 80 hingga 200 pesakit bagi setiap klinik setiap hari), untuk mendapatkan rawatan mudah bagi penyakit-penyakit seperti sakit kepala dan selesema.

Ini Barak buat (Yahudi 1Israel)

“for the poor economic conditions and social discrimination they experienced during the early years of the state. Barak has used many election appearances as opportunities to tell stories about elderly women unable to get hospital treatment, and about the effects of unemployment on families, and to promise remedies. His hope is to gain a "hip-pocket vote" from some segments of the Sephardi community, and as part of this process he needs to overcome the stigma against voting Labor to do it.

KEDUA
Ini Najib buat (1Malaysia)

Kata Najib, “Dalam satu lawatan terbaru ke Sarawak bulan lepas, saya telah berkunjung ke beberapa petempatan dan kampung di negeri itu, termasuk Nanga Tada yang terletak hampir 80 kilometer di luar Sibu, dalam usaha merapatkan jurang pemisah antara bandar dan luar bandar dalam sosioekonomi kita. Sejenak dalam lawatan itu termasuklah pertemuan singkat saya dengan pasangan Iban yang agak sudah lanjut usia, Medan anak Nunying dan isterinya Landun anak Ngumbang, yang tinggal di Rumah Meruan. Apa yang menghubungkan saya dengan pasangan yang berumur ini merupakan peristiwa paling mencemaskan dan berbahaya dalam kerjaya saya sepanjang 14 tahun menjadi Menteri Pertahanan.”


Pada Julai 2000, satu konfrontasi telah berlaku antara kumpulan penyeleweng Islam, Al-Maunah dan angkatan tentera Malaysia di Sauk, Perak. Saat mempertahankan diri, seorang komando daripada pasukan elit terbunuh ketika bertugas. Beliau ialah Askar Mathew anak Medan, anak lelaki kedua-dua pasangan lanjut usia tersebut. Turut terkorban dalan insiden yang sama ialah pegawai penyiasat polis, R. Sagadevan.


Ini Barak buat (Yahudi 1Israel)
Barak yang membangkit tragedy berdarah untuk menarik sokongan ramai? Di mana mereka menggunakan pelbagai agensi dan pakar-pakar untuk menjayakan konsep itu?On top of the One Israel success and the positive polls, Barak seemed particularly pleased with the results of report by Israel’s State Comptroller, an independent auditing and investigation body, into the 1992 Tzeelim II training accident.
Barak was accused by some of the families of the 5 soldiers killed at Tzeelim of having fled the scene in his helicopter without seeing to wounded soldiers or taking one severely wound man, who later died, with him, and in newspapers reports of possibly having orchestrated an army cover-up of the circumstances behind the incident.
When the report was released on March 15, Barak told the media "The blood libel to which I fell victim for several years, as a man and as chief of staff, comes to an end today." The report exonerates him of both charges: it found that he did not leave until after all the wounded had been evacuated, and that there had been no cover-up.

KETIGA
Ini Najib buat (1Malaysia)
Najib juga cuba menggunakan pihak agama dan cuba memancing PAS di saat bahtera mereka hampir karam. Mari kita baca tindakan Barak bagi mengatasi kelemahan partinya bagi menghadapi pilihanraya berikutnya.

Ini Barak Buat (yahudi 1Israel)
Levy is of Moroccan origin, and himself the product of one of the poorer Sephardi neighbourhoods. He was originally a protege of Likud Prime Minister Menachem Begin, but after Begin’s departure from the political scene, came into conflict with his successors, Shamir and Netanyahu, over social welfare for his constituents and his own ambitions within the Likud party.
This eventually led to the formation of his Gesher party, first as a faction within the Likud and later as an independent party. Conflicts over Netanyahu’s failure to implement promised social spending led Levy to leave the governing coalition last year. Barak has been reaching out to Sephardi voters since his selection as Labor leader, for instance, by offering a public apology for Labor’s past policies, and clearly hopes that the addition of Levy and Gesher can win him some votes in the Sephardi sector.
One Israel faces significant competition for Sephardi votes from the Centre Party leader Yitzhak Mordechai, a Kurdish Sephardi, and the religious Shas party, which is able to garner almost all the religious Sephardi vote. Meimad, it is also hoped, can attract some religious voters to Labor. Religious voters, who are about 20% of the Israeli population, are even less likely to vote for Labor than Sephardi voters. In many religious neighbourhoods in 1996, votes were 98% for Netanyahu, and only 2% for Labor leader Peres.
For its future political survival Labor must increase its vote among religious and Sephardi Israelis because demographics are against the Labor party. Political analysts say that changes in Israeli population demographics have made the right-left divide in the Israel population approximately 55%-45% since the late 1970s. And since this period, the Likud has come out ahead in most of the elections.
Furthermore, the faster population growth in the religious and Sephardi communities, as well as the influx of immigrants from the Soviet Union, is making matters worse for Labor as time passes. Unless Labor can re-position itself to capture larger segments of these three communities, it may gradually drift into perpetual opposition and political irrelevance.

MEB: Najib ketepikan Parlimen atas nasihat APCO?pembohongan rakyat didahulukan
Umno-BN Jual Saham Melayu Kepada Ananda Krishnan
SUARA KEADILAN

Ahli Parlimen Indera Mahkota Azan Ismail mempertikaikan kewarasan keputusan kerajaan membenarkan pelupusan ekuiti Bumiputera dalam Astro Holdings Sdn Bhd milik jutawan Tan Sri T. Ananda Krishnan.

Astro Holdings mempunyai pegangan saham sebanyak 72.9 peratus di dalam Astro All Asia Networks Plc (AAAN), syarikat yang mengendalikan stesen televisyen satelit, Astro.

Antara pemegang saham terbesar Astro Holdings ialah Khazanah Nasional sebanyak 30 peratus dan Yayasan Bumiputera 12 peratus sementara Usaha Tegas Sdn Bhd milik Annda memegang 57.6 peratus.

Pada 17 Mac lalu Ananda mengumumkan cadangannya untuk menjadikan AAAN sebuah syarikat milik persendirian dengan menawarkan untuk membeli kesemua saham AAAN pada harga RM4.30 sesaham atau keseluruhannya RM8.5 bilion secara tunai.

"Adakah benar perundingan telah mencapai tahap terakhir dan telah menjadi sah tawaran ini diterima dan diberi kebenaran kepada syarikat tersebut untuk memiliki seratus peratus saham AAAN dan menjadikannya syarikat Sdn Bhd?

"Mengapa GLC (syarikat berkaitan kerajaan) memebenarkan ekuiti yang dipegang bagi pihak Yayasan Bumiputera dan Khazanah Nasional di beli 100 peratus oleh Astro Holdings Sdn Bhd?

"Apakah kepentingan atau justifikasi untuk meluluskan atau untuk tidak menimbang langsung kepentingan sebuah syarikat yang bertanggungjawab mengawal penyiaran program dan berita kepada masyarakat untuk dijadikan entiti persendirian?" tanya Azan ketika membahas titah Yang DiPertuan Agong Rabu baru-baru ini.

Azan berkata persoalan dalam minda rakyat ialah mengapa kerajaan sanggup menggadai kepentingan Bumiputera dalam sebuah organisasi perniagaan yang berdaya maju dan menguntungkan.

Pengumuman tersebut menyebabkan saham Astro Holdings melonjak naik kira-kira 20 peratus dari RM3.56 kepada RM4.24.

untung hulu selangor,kami doakan MP kami mati


Thursday, April 1, 2010