Wednesday, June 29, 2011

pak samad pun salah,mana demokrasi?

Thursday, June 23, 2011

KERENGGA: Polis arah jangan jual baju Bersih

KERENGGA: Polis arah jangan jual baju Bersih

demi rakyat

Saturday, June 18, 2011

anak najib bertunang


Nooryana Najwa.
Nooryana Najwa, 22, menerima ijazah Bachelor of Science in Foreign Science selepas empat tahun belajar di School of Foreign Service. Kurikulum School of Foreign Service mewajibkan pelajarnya untuk mempelajari satu bahasa moden dalam masa empat tahun, dan Bahasa Arab menjadi pilihan Nooryana semasa pengajian di sana.

Beliau mendapat kelulusan ijazah pertama daripada Georgetown School of Foreign Service.

Ketika Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak melakukan lawatan kerja ke New York dan Washington DC dari 16 hingga 24 Mei, beliau telah hadir ke majlis konvokesyen Nooryana Najwa di Healy Lawn universiti itu pada 22 Mei.

Turut hadir dalam majlis itu ialah anak lelaki mereka Nor Ashman dan Duta Malaysia ke Amerika Syarikat, Datuk Seri Dr. Jamaludin Jarjis.

Sebab itulah Dzulkefly Ahmad menegur bagaimana beliau menggunakan dana kerajaan untuk keluar negara atas nama urusan rasmi negara, tetapi dalam masa yang sama pergi ke majlis konvokesyen anaknya.

Begitu juga dalam lawatan kerja ke Kazakhtan, beliau dan isteri menggunakan kesempatan ini untuk merisik perkahwinan Nooryana Najwa. Tidak menjadi kesalahan bagi perdana menteri merisik perkahwinan anaknya di Kazakhstan tetapi Najib sepatutnya mengambil cuti rasmi dan tidak membelanjakan dana awam.Daniyar Nazarbayev
Nama akhir Daniyar iaitu Nazarbayev adalah sama dengan nama President Kazakhstan, Nursultan Nazarbayev – namun ada kemungkinan juga ia tidak mempunyai sebarang kaitan.

Latar belakang Daniyar, mempunyai kehidupan yang serba mewah dan penuh kontroversi kerana 'tuah' nama akhir “Nazarbayev” yang diberi ibunya selepas bercerai dengan suami terdahulu D. Kesikbayev sebelum berkahwin dengan Bolat Nazarbayev, seorang ahli kerabat Presiden Kazakhtan.

Pada Oktober 2006, New York Post melaporkan Daniyar Nazarbayer, yang dinamakan sebagai ‘anak kepada President Nursultan Nazarbayev’, telah membeli beberapa apartment di 55 Wall Street.

Salah satu apartment dengan dua bilik bernilai $2.9 juta dan satu lagi dengan satu bilik bernilai $2.1 juta. Tidak pasti sama ada ia benar ataupun khabar angin, tapi akhbar ada melaporkan ‘President Nazarbayev telah melawat rumah tersebut sendiri semasa menghadiri UN Summit (Persidangan PBB) dan memberikan kebenaran untuk pembelian tersebut. Ia nampaknya melibatkan banyak duit,”.

Daniyar patut berterima kasih kepada emaknya Mayra Kurmangaliyeva kerana menukar nama akhir beliau dan segala transformasi/perubahan yang berlaku adalah kerana nama akhir tersebut.

“Mengapa tidak (untuk berkahwin dengan Daniyar)? Seorang jejaka terkenal, penuh adunan dan dengan nama akhirnya yang cukup menawan… tapi, jika saya ialah bapa Malaysia, saya akan semak dulu takut-takut: adakah Daniyar sudah berkahwin semasa zaman muda? Buah epal adalah dari pokok epal, seperti yang kita tahu… dan Alma-Ata (ibu kota Kazakhstan) ialah bandar buah epal dan pokok epal,” nasihat Leonid.

Leonid Komarovskiy ialah seorang “wartawan” daripada New York dan menulis peribadi Daniyar ini di bawah artikel bertajuk “Borat is out of competition.”

Thursday, June 16, 2011

Mesej Ras Adiba ‘You’re joking right, OWC?’ bantah Kelab Taat Suami


Peguam syarie bidas Kelab Isteri Taat
Persatuan Peguam Syarie Malaysia (PGSM) mengecam kenyataan Naib Presiden Kelab Isteri Taat, Dr Rohaya Mohamed yang menyarankan golongan isteri mesti patuh dan melayan suami seperti 'pelacur kelas pertama'.

Timbalan presidennya, Musa Awang menyifatkan kenyataan Dr Rohana itu sebagai satu kenyataan yang "biadap dan celupar" kerana meletakkan diri seorang isteri serendah seorang pelacur.

"Isteri bukanlah seorang pekerja seks bagi suami. Tugas isteri melayan suami adalah suatu ibadah yang diberi ganjaran pahala dari Allah.

"Walaupun suami diwajibkan memberikan nafkah kepada isteri dalam bentuk tempat tinggal, makan minum, pakaian atau wang ringgit, ia bukanlah sebagai ganti kepada khidmat seks yang isteri berikan.

"Ia adalah suatu amanah dan tanggungjawab kerohanian yang telah ditetapkan oleh agama, yang juga diberi ganjaran pahala oleh Allah," katanya.

Pelacur kelas pertama

Minggu lalu, Dr Rohana dilapor mengingatkan seseorang isteri mesti patuh dan melayan suami seperti 'pelacur kelas pertama' bagi memastikan pasangan mereka tidak terjebak dalam pelbagai gejala tidak sihat, termasuk mencari hiburan di luar, keganasan rumah tangga dan pembuangan bayi.

Katanya, kegagalan isteri melayan kehendak seks suami antara punca utama kegagalan rumah tangga dan punca suami beralih kepada teman wanita, perempuan simpanan serta pelacur bagi mendapatkan kepuasan itu.

Dalam kenyataan medianya hari ini, Musa berkata kenyataan itu tidak sepatutnya keluar daripada seorang wanita yang berpendidikan kerana ia "menjatuhkan imej wanita walaupun mungkin niatnya baik supaya isteri mentaati suami".

"Bukan menjadi kelaziman masyarakat Melayu Islam untuk melanggan pelacur, cuma hanya segelintir sahaja yang berbuat demikian.

"Tidak semua lelaki tahu bagaimana servis seorang pelacur kelas atas. Jadi kenyataan tersebut menggambarkan seolah-olah semula lelaki Melayu Islam melanggan pelacur," katanya.

Sehubungan itu, pihaknya menyeru kepada semua wanita supaya tidak menyertai kelab tersebut kerana dari awal lagi telah menampakkan kecelaruan halatuju dan matlamatnya, serta merendah-rendahkan martabat wanita.

Menurutnya, penubuhan kelab itu tidak akan membantu dalam menyelesaikan masalah perceraian yang dikatakan berlaku setiap 15 minit atau anak luar nikah yang lahir setiap 17 minit.

Sebaliknya, kelab seperti ini sepatutnya melebihkan usaha yang padu ke arah melahirkan suami, bapa, anak lelaki dan muslimin mithali sebagaimana yang dipandu oleh Islam. - Malaysiakini

* Orang Melayu ni sukar menerima sesuatu pendekatan, strategi, idea yang baru (tidak bertentangan dengan Islam) tapi kalau maksiat yang baru no 1 dia ikut...

Monday, June 6, 2011

KedahLanie.info: BEKAS CEO TNB dedahkan kenapa JANAKUASA SWASTA unt...

KedahLanie.info: BEKAS CEO TNB dedahkan kenapa JANAKUASA SWASTA unt...: "@Pantherian -Jika Ex CEO sudah bocor EPU PEKENA TNB untuk paksa tandatangani penjanjian berat sebelah, maka Tun Mahathir dan Tun Daim per..."

2009-rm1.4juta 2010-rm1.8juta 2011-rm?juta