Friday, February 19, 2010

rm10 elaun takmir melaka,malu le ngn Guan Eng rm550

Apa Khabar UMNO Melaka? Isu ni tak nak perjuangkan ka?

Ada berita yang mengatakan elaun guru Takmir dari RM50 telah dipotong menjadi RM10 sahaja dan ini telah disahkan oleh Majlis Agama Islam Melaka sendiri melalui surat pekeliling kepada semua Surau dan Masjid.

Apa kejadahnya Ali Rostam buat di Melaka, hari tu terhegeh-hegeh sangat nak tolong bayar tunggakan cukai tanah Yayasan Basmi Kemiskinan Selangor yang berjumlah RM5.7 juta tu..

Ini yang dikatakan kera dihutan disusukan anak sendiri mati kelaparan.

Warga Bangla yang datang bekerja disini pun belum tentu mahu bekerja kalau dibayar elaun RM10 saja.. nak mentekedarah apa?

Tak malu kat DAP ka? Ala.. parti yang korang kata Anti-Islam tu..

Parti yang korang kata Anti Islam tu lah yang mencadangkan untuk menaikkan elaun guru Kelas Agama dan Fardu Ain (KAFA) di Pulau Pinang sebanyak RM50 menjadi RM550 sebulan..


PENGENALAN
• Program Takmir Masjid dan Surau adalah suatu program pengajian pendidikan agama Islam di masjid-masjid dan surau-surau yang dianjurkan oleh Jabatan/Majlis Hal Ehwal Agama Islam Negeri dengan bantuan kewangan daripada Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM).

TUJUAN
• Tujuan program ini adalah seperti berikut:-
• Untuk menyebarluaskan ilmu pengetahuan dan ajaran Islam kepada masyarakat dalam usaha untuk melahirkan anggota masyarakat Islam yang bertakwa dan mengamalkan ajaran Islam yang sebenar;
• Untuk membanteras penyabaran agama Islam yang diselewengkan;
• Umtuk memakmurkan masjid-masjid dan surau-surau sebagai pusat penyebaran ilmu pengetahun Islam dan;
• Untuk mengetengahkan tokoh-tokoh agama Islam yang berwibawa sebagai rujukan kepada masyarakat.

No comments:

Post a Comment