Monday, August 17, 2009

Baru sikit dari kerajaan rakyat-- ada lagi Pasal Pengkianat Bangsa

SALAM SEMUA,

ANAK YASSIN NI, TAK GUNA HAMPEH DAN TERUK BETULAH (betul kata K.RAKYAT umpama pelacur BUAT TAWAR MENAWAR). BILA KAWASAN MEJORITI 100% MELAYU SURUH PANGKAH BN DAHULU BARU DAPAT JAMBATAN TAPI PRK TEMPAT LAIN KAWASAN MAJORITI/MINORITI CINA RAMAI. SIAP BAGI BERJUTA2 DULU KAT SJK LAH, PERSATUAN LAH. AKHIRNYA BELIAU MENGAKU BUKAN MELAYU TIDAK JUGA MENGUNDI BN WALAUPUN SEMUA DIBAHAGI SEPERTI KENYATAAN BELIAU SENDIRI DIAKHBAR UTAMA.

ANAK YASSIN NI BANYAK DAH MEMBUAT KEROSAKAN DAN PENGANAYAAN PADA ORANG MELAYU:-

1)PASAR BESAR JOHOR BAHRU

TAPAK ASAL PASAR BESAR JOHOR BAHRU ADALAH DISEBELAH BANGUNAN KOMTAR SEBELUM DIPINDAHKAN KE LARKIN. TANAH INI TELAH DIJUAL KEPADA PEMAJU CINA DAN KINI BANGUNAN SHOPPING KOMPLEX CITY SQUARE DIBINA. TIDAK ADA SATU PUN PEMILIKAN LOT2 MILIK BUMIPUTRA. SEDANGKAN DAHULU BANYAK ORANG2 MELAYU BERNIAGA DI SINI.

PASAR LARKIN ADALAH TEMPAT JIN BERTENDANG . BANYAK ORANG2 MELAYU BERNIAGA DISINI YANG BANGKRAP DAN RUGI BESAR. PENGSWATAAN PASAR LARKIN UMPAMA LINTAH MENGHISAB DARAH DENGAN KADAR SEWA YANG TINGGI DAN TIDAK RAMAI PELANGGAN YANG DATANG.

2)PANTAI LIDO
APABILA SIAP KELAK DENGAN SEPENUHNYA DANGA BAY INI NANTI AKAN TERPINGGIRLAH LAGI ORANG2 MELAYU SEPERTI ORANG2 ASLI DI DANGA. DIHALAU SECARA HALUS JAUH KE HUTAN.

3)BAKAR BATU
KAWASAN INI ADALAH KAWASAN REZAB MELAYU BANYAK TANAH2 RIZAB MELAYU TELAH DIGADAIKAN KEPADA PELABUR2 ASING TERUTAMA SINGAPORE.

4)BANGUNAN2 HANTU
MUNGKIN KEUNTUNGAN YG BANYAK MENJADI AGENDA UTAMA. PERANCANGAN YANG TIDAK TERKAWAL ATAD DASAR PEMBANGUNAN MAKA KELULUSAN YANG MELAMPAU2 / PENJUALAN TANAH2 MILIK KERAJAAN/REZAB MELAYU YANG BERLELUASA MENGAKIBATKAN “OVER SUPPLY”. BANYAKLAH BANGUNAN HANTU DI JOHOR BAHRU.
SEPERTI:-
WATER FRONT, BEST WORLD,KEMAYAN CITY.

5)HUBUNGAN DENGAN ISTANA
ANAK YASSIN NI KALAU DAPAT ISTANA SERENE PUN DIA NAK JUAL SEBAB TU LAH SULTAN CUKUP MARAH DENGAN XMB NI.

6)SHOPPING KOMPLEX & HYPERMARKET
TERLALU BANYAK SHOPPING KOMPLEX DAN HYPERMARKET YANG BUKAK DAN TUTUP TIADA ORANG. SEOLAH2 TIADA PERANCANGAN .KONON2 ORANG SINGAPURA AKAN DATANG DAN BERBELANJA. DAHULU HOLIDAY PLAZA CUKUP TERKENAL KINI MENJADI SUNYI MUNGKIN BAKAL MENJADI BANGUNAN HANTU.

DAN KEBODOHAN MARA MEMBELI UNIT2 DI HOLIDAY PLAZA INI DENGAN HARGA YANG TERLALU TINGGI SEMASA KEJATUHAN POPULARITI HOLIDAY PLAZA.

7)AMANAH SAHAM JOHOR
BERATUS2 JUTA KERUGIAN YANG DIALAMI OLEH ORANG2 MELAYU AKIBAT DARI KEBODOHAN (PENIPUAN MUNGKIN) SEMASA ZAMAN ANAK YASSIN INI.,

8)SECOND LINKS
BANYAK RIZAB MELAYU TERUTAMA DI TAMAN PERLING HINGGA LAH KE SECOND LINKS DIJUAL KEPADA PEMILIK2 ASING. PELEPASAN PEMILIKAN MELAYU INI TIDAK DIGANTI MALAH KALAU ADA PUN DIGANTIKAN JAUH KE HUTAN DENGAN KELUASAN YANG SAMA SEDANGKAN TANAH2 TERSEBUT BERNILAI TINGGI SEHARUSNYA NILAI ATAU KELUASAN YANG MANA LEBIH TINGGI HENDAKLAH DIPILIH.

9)PENGHAPUSAN
KINI BARU JADI TIMBALAN PERDANA MENTERI PENGHAPUSAN PENGAMBILAN MATAPELAJARAN MELABIHI 10 SUBJEK TELAH DIKUATKUASAKAN. SEDANGKAN SETIAP TAHUN ANAK MELAYULAH YANG MENDAPAT KEJAYAAN TOP ONE RANKING NATIONAL. ANAK YASSIN NI BUKAN PEMBELA MELAYU/BUMIPUTRA TETAPI ADALAH PENGKIANAT.
SESUTU HARUS DILAKUKAN SEBELUM ANAK YASSIN INI MENJADI PM TAKUT NAGARA AKAN TERJUAL KE SINGAPURA.
TAKUT PETA DUNIA AKAN BERUBAH SEKALI LAGI IAITU MALAYSIA DIBAWAH SINGAPURA YANG PURA2 BAIK.

10)TANAH2 KERAJAAN
BERIBU2 EKAR TANAH KERAJAAN DIJUAL SAMAADA MILIK PERBADANAN KEMAJUAN EKONOMI NEGERI JOHOR (PKENJ)ATAU MILIK KERAJAAN NEGERI KEPADA PEMAJU2, ORANG PERSEORANGAN, DLL.

CONTOH:-
BERIBU2 EKAR TANAH DI SENAI TERUTAMA DI LAPANGAN TERBANG SENAI DI JUAL KEPADA TAIKUN MALAYSIA. TANAH DI JOHOR BAHRU KEPADA LIEN HOE DAN PELANGI BERHAD DLL.

PASAR BORONG TEBRAU KEPADA JEFFA GROUP KEMUDIAN KEPADA KRETAM BERHAD.

TANAH2 DI TEBRAU KEPADA SP SETIA GROUP BELUM LG KULAI , DAN LAIN2 TEMPAT.

11)PKENJ
BANYAK MENGANAYA MELAYU DENGAN BERSAING DAN MEMBUNUH SYARIKAT2 KECIL MELAYU. BAYANGKANLAH HINGGA PERNIAGAN KECIL2LAN PUN DIA TERLIBAT SEPERTI AGENSI PELANCUNGAN, PHARMACARE DLL

12)SEDC TAMPOI
MENIPU PADA PENDUDUK2 RUMAH PAPAN SEDC TAMPOI.
DULU DALAM PERJANJIAN JUAL RUMAH PAPAN INI DI JUAL TAPI AKHIRNYA DIROBOHKAN DAN ADA SEKETIKA PENDUDUK2 DAPAT MENANGKAP SESEORANG SEBOTAJ UNTUK MEMBAKAR RUMAH2 INI.

13)PLAZA KOTA RAYA & PUTERI PAN PASIFIK HOTEL
TAPAK2 TANAH INI ADALAH MILIK SEKOLAH RENDAH JENIS KEBANGSAAN CINA 4. ATAS DASAR PEMBANGUNAN TANAH2 INI DIAMBIL HINGGA MENIMBULKAN KONTROVERSI.
KONON PEMBANGUNAN ADALAH UNTUK ORANG RAMAI AKHIRNYA YANG MENDAPAT UNTUNG ADALAH PKENJ.

14)KOMTAR & KOTA RAYA
DISINI BANYAK PENIAGA2 MELAYU BERNIAGA DENGAN KADAR SEWA YANG TINGGI . BANYAK YANG GAGAL DAN TUTUP. KERNA PIHAK PENGURUSAN KOMPLEX TIDAK DAPAT MEMBUAT TEMPAT INI HAPPENING ATAU EVEN MANAGEMENT GAGAL.

15)KAREAR POLITIK ANAK YASSIN INI TIDAK MENJAGA KEPENTINGAN BUMIPUTRA TETAPI SEBALAIKNYA……

KEGAGALAN EKONOMI/TABURAN BUMIPUTRA
KEGAGALAN YANG NYATA PADA ANAK YASSIN INI ADALAH MERAMAIKAN GOLONGAN MENENGAH MELAYU.

SEKOLOMPOK/SEGOLONGAN KECIL AJE MELAYU YANG KAYA DIJOHOR ITUPUN YG KAYA KERNA MENDAPAT/AGENT MENJUAL2 TANAH MILIK2 KERAJAAN.

APABILA GOLONGAN INI MENJUAL KEPADA PEMAJU2 CINA SPT UMLAND, GLOMAC (WALAUPUN PIMILIK MELAYU HAMPIR MEJORITI PENGURUSAN KANAN ADALAH CINA), SP SETIA DLL.

AKTIVITI2 HILIRAN DARI FOUNDATION HINGGALAH KE BUMBUNG DI KILANGKAN OLEH ORANG2 CINA. PENGURUSAN HINGGALAH KE SUPERVISOR MAJORITI BUKAN MELAYU.

YANG JADI BURUH BINAAN MALAYU INDONESIA YG RAMAI.

SEHARUSNYA KUASA YANG ADA DIADAKAN KILANG2 BINAAN MILIK BUMIPUTRA DAN TANAH2 MILIK KERAJAAN INI DIMAJUKAN SENDIRI OLEH ORANG2 BUMIPUTRA DAN GUNAKAN INFORCEMENT BARANGAN BINAAN DIBELI DENGAN SYARIKAT INI BAGI TANAH2 MILIK KERAJAAN.

PEMBINAAN BUKANLAH SATU TEKNOLOGI YANG BARU. YA ADALAH SATU TEKNOLOGI YG TELAH BERATUS TAHUN USIA LAMANYA. YANG MANA TIADA RAHSIA UNTUK DI DALAM PEMBINAAN INI.

PEMIMPIM2 POLITIK MELAYU UMNO TERUTAMANYA YANG ADA KUASA PADA HARI INI BANYAK MENGKIANATI PERJUANGGAN BANGSA.

PERJUANGAN MELAYU ATAU BANGSA HANYA MERUJUK KEPADA DIRI SENDIRI, KAWAN TAULAN DAN SAUDARA MARA AJE.

APA YG MEREKA TAU JUAL PROJEK. SEKIRANYA GAGAL . DISALAHKAN KONTRAKTOR MELAYU. MEREKALAHLAH YG BANYAK MENJADI TAIK.

15)PENGKIANATAN BANGSA DAN NEGARA.
DIHARAP ANAK YASSIN INI SEMPAT BERTAUBAT SEBELUM TERLAMBAT DAN MEMPERBETULKAN KEADAAN KEMBALI. PERINGATAN TELAHPUN DIBERI. AMINNNNNNNNN

IKHLAS,

No comments:

Post a Comment